Op zoek naar de perfecte trouwlocatie!

Waar willen jullie trouwen? De mogelijkheden lijken eindeloos? Toch?

Je kan kiezen voor een grote traditionele (- of net niet) bruiloft thuis, op een sprookjesachtig domein of een grandioze buitenlandse bestemming voor jullie, je dichte vrienden en familie. Of je kan er natuurlijk vandoor gaan met jullie tweetjes!  Jullie zullen eerst moeten uitmaken waar jullie willen trouwen, vooraleer je kan gaan zoeken naar leuke zalen en trouwlocaties.

Gelukkig is het tegenwoordig heel normaal dat de ceremonie niet meer alleen kan plaats vinden op het gemeentehuis. Zo kan iedereen trouwen op de locatie die zij mooi vinden en nadien kiezen voor een andere locatie om hun avondfeest te doen.

Bedenk ook dat de aankleding van de locatie niet altijd inbegrepen is en dat natuurlijk vraagt om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Beslis je om in het mooie Noord-Limburg te trouwen dan kunnen wij jullie daar misschien wel bij helpen! We sommen hier enkele mogelijkheden voor jullie op!

 

Stijlvol genieten van de plattelandsrust in Het Kompenhof

In Neerpelt, in de Limburgse natuur biedt het Kompenhof naast zijn feestzaal in de gerestaureerde villa, een stijlvolle feesttent gelegen in zijn prachtige tuin aan.  De verwarmde tent is volledig ingekleed en omringd door een steigerhouten terras.  Eveneens bevind zich er sinds kort een ceremonietuin waar je je geloften aan elkaar in bijzijn van je familie en vrienden kan opzeggen.

Geïnspireerd door de Franse keuken, biedt het Kompenhof tal van mogelijkheden aan voor het verzorgen van uw trouwdag. Van een zittend diner, tot walking dinners en gastromonische barbeques, het Kompenhof heeft een culinair pallet waarbij u en uw gasten al watertanden bij het lezen van de menukaart.

Het Kompenhof beschikt over een ceremonieruimte, feestlocatie en een eigen traiteur.
Meer info: Het Kompenhof

 

Als in een sprookje, trouwen op het domein van Kasteel Grevenbroek

Op het feeërieke domein van Kasteel Grevenbroek, gedateerd uit de 16e eeuw, kan je in alle betovering van uw trouwdag genieten.  Niet alleen zijn de tuinen een prachtige setting voor uw trouwfoto’s, bij mooi weer kan er perfect je receptie doorgaan.  In het Kasteel zelf, kan je in alle intimiteit je romantische ceremonie houden in de trouwkapel, om nadien in het Koetshuis heerlijk te dineren en je schoenen uitgooien om los te gaan op je avondfeest.

Niet alleen biedt het domein de perfecte trouwlocatie in het rustige Hamont-Achel, het Koetshuis Grevenbroek heeft een eigen traiteur met een niet te versmaden menukaart.

Kortom het perfecte plaatje voor een sprookjeshuwelijk!

Kasteel Grevenbroek beschikt over een ceremonieruimte, een feestlocatie en een eigen traiteur.
Meer info: Kasteel Grevenbroek

 

Rustiek trouwen tussen de wijnranken op Wijndomein De Oude Hoeve

Om te trouwen tussen de wijnranken op het domein helemaal in het groen gelegen hoeven we niet ver te zoeken.  Indien je in een kleiner gezelschap je huwelijk wilt vieren, kan dit in het mooie Hamont-Achel op Wijndomein de Oude Hoeve. Het domein bestaat uit een wijngaard, Franse tuin, wijnhuis en sfeervolle overkapping. Daar in de wijngaard onder de platanen staat een prachtig stenen altaar waar je in intieme kring  je ceremonie in de buitenlucht kunt houden.

In de Franse tuin met uniek groot wijnvat kun je omringd met je dichte vrienden en familie klinken op jullie huwelijk om daarna samen heerlijk te dineren aan de kasteeltafels in tuin of in het wijnhuis. Om de perfecte dag af te sluiten kunnen jullie, het bruidspaar, zelfs overnachten in de luxe gastenkamer boven het wijnhuis. Wijndomein De Oude Hoeve biedt een locatie aan waar je in intieme kring en rust je huwelijk kan vieren. Gastrouw Daniëlla Habraken adviseert jullie graag bij de styling en dinermogelijkheden voor jullie dag. Wil je toch een grandioos dansfeest, dan kan je in de nabije omgeving een feestlocatie afhuren voor het verdere verloop van je feest.

Wijndomein De Oude Hoeve beschikt over een ceremonieruimte voor 85 gasten (indoor en outdoor) en eenreceptie/diner/ intieme feestlocatie (Franse tuin 100 gasten, wijnhuiss 40 personen zittend of 65 walking diner, overkapping 85 personen).
Meer info: Wijndomein De Oude Hoeve

 

Trouwen in een moderne setting, het Michielshof.

In het centrum van Achel staat het Michielshof, een polyvalente zaal die je zelf naar eigen smaak kan inkleden.  De gerenoveerde zaal beschikt over een strak uiterlijk en heeft een moderne bar, eveneens een grote keuken voor een traiteur naar keuze.

DIY

Kies je ervoor om een zaal zelf aan te kleden?  Dan kan je best wat opzoekwerk doen. Een zaal zelf inkleden is niet noodzakelijk budgetvriendelijker dan een feestlocatie met traiteur.  Een standaard inkleding is immers vaak inbegrepen bij de huur van de feestlocatie.

Om een polyvalente zaal aan te kleden zal je links en rechts moeten gaan zoeken voor decoratie, bloemen en planten, meubels etc om te komen tot jullie droomplaatje.  Hiervoor raden we je zeker aan eens te horen bij onze partners en standhouders.  Tip: Hou je aan een realistisch vooropgesteld budget, want een paar extraatjes tellen al snel op.

Van servetten tot meubilair, Rudy’s Party Service heeft een breed gamma aan verhuurmateriaal.  In plaats van alles aan te kopen, vind je wellicht wel alles wat je nodig hebt voor een voordelige huurprijs.

Weddingplanner

Zie je het zelf niet zitten om de zaal in te kleden op de vooravond van je huwelijk, dan kan je ook een weddingplanner inschakelen. Deze persoon(en) zorgt dat het plaatje klopt.

Een weddingplanner kan bijvoorbeeld een parochiezaal omtoveren tot een sfeervolle ‘barnwedding.’ Na een kennismakingsgesprek en afspraak op de locatie bekomt de weddingplanner een concept dat aanleunt bij uw verwachtingen.  De weddingplanner zal de locatie omtoveren naar het door u gekozen concept, zodat u zorgeloos kan genieten van de dagen voor uw grote dag.

Hierover meer in een volgende blog: Weddingplanning

 

 

Delen